Tandartspraktijk Transvaal

Bij Tandartspraktijk Transvaal heten we nieuwe patiënten van harte welkom. Onze praktijk accepteert momenteel nieuwe inschrijvingen. U kunt zich aanmelden door telefonisch contact met ons op te nemen op telefoonnummer 070 783 83 83, een e-mail te sturen naar info@tandartstransvaal.nl, of door op de knop "Inschrijven" hieronder te klikken. Tijdens uw eerste afspraak maken we kennis met u en bespreken we uw tandheelkundige gezondheid. We streven ernaar om elke patiënt een vaste tandarts toe te wijzen voor continuïteit van zorg. Indien er een patiëntenstop is, zullen we dit duidelijk communiceren via onze website en kunt u zich op een wachtlijst laten plaatsen.

Lachgas

Synoniemen: inhalatiesedatie , roesje

Inhoud


« Terug naar het overzicht

Wanneer geeft de tandarts een verdoving?

Als de tandarts iets moet doen wat pijnlijk kan zijn, zal hij in de meeste gevallen eerst voorstellen om te verdoven. Die verdoving bestaat uit een klein prikje, waarna je meestal geen pijn meer voelt. Voel je na de verdoving toch nog pijn, zeg dat dan meteen. De tandarts kan dan nog een beetje extra verdoven. Als de verdoving eenmaal werkt, voelt je wang of lip vaak dik aan en heb je het gevoel dat je moeilijker kunt praten en eten of drinken. Dit gevoel verdwijnt weer nadat de verdoving is uitgewerkt, meestal één of enkele uren na de behandeling. Zie je erg tegen de prik op, dan kun je vragen of de tandarts het eerst wil proberen zonder verdoving. Wordt de pijn te hinderlijk, dan kan de tandarts op jouw verzoek alsnog verdoving geven. De tandarts kan de plek waar de verdoving gegeven wordt iets minder gevoelig maken met een zalfje. 
Sommige tandartsen werken met lachgas. Lachgas veroorzaakt een gevoel van ontspanning en neemt daardoor veel angstgevoel weg. Het lachgas wordt toegediend via een neuskapje. Je moet dan ook goed door je neus in- en uitademen. Lachgas mag overigens niet worden gebruikt in de eerste drie maanden van een zwangerschap. En je mag pas een half uur na behandeling met lachgas weer deelnemen aan het verkeer. Als jouw tandarts geen lachgas gebruikt, kun je vragen of hij je wil doorverwijzen naar een tandarts die dat wel toepast.


« Terug naar het overzicht